sobota 24. srpna 2013

Endomondo sportovní deník trochu jinak

Sportujete a chcete mít o svém pohybu a těle přehled? Pak jste jistě přemýšleli, že si nějakým způsobem začnete své pohybové aktivity zaznamenávat... Možností je hned několik:
- psaný tréninkový deník 
- sportestery s možností i bez možnosti připojení na PC
- sport trackery aj.

Já bych chtěl v tomto článku upozornit na jeden ze sport trackerů a to ENDOMONDO, který sám využívám. 


Jde vlastně o jakousi sportovní sociální síť specializující se na aktivní komunitu, které nabízí sledování základních parametrů sportovního tréninku:
- čas zátěže
- rychlost (aktuální, průměrnou, maximální)
- výdej energie
- výdej vody (hydrataci)
- tepovou frekvenci (až u placené verze) atd.

Tyto údaje poté stačí nahrát na stránky endomondo.com, kde můžete údaje srovnávat (sám se sebou, ale i s další komunitou vašich přátel), můžete si v přehledných grafech prohlédnout údaje o trati, nebo si v mapě zjistit trasu běhu a mnoho dalších informací. Aplikace také za vás sleduje statistiky vašich pohybových aktivit v čase (dny, týdny, měsíce, roky) a jejich složení (v nabídce je široká škála sportů od běhu, cyklistiky, kolečkových bruslí, chůzi, míčové hry a mnoho dalších). 

Co k tomu potřebujete:
- chuť sportovat :-)
- chytrý telefon se staženou aplikací endomondo
- registraci na endomondo.com

Já vím, že sportování není o elektronických doplňcích, ale hlavně o samotném prožitku - radosti z pohybu. Ale ze zkušenosti také vím, že člověk je ve své podstatě velmi líná bytost a právě vedení sportovní deníku (s možností sdílení) může člověku dodat inspiraci sportovat znovu a znovu... Takže sportu zdar!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat